Bursa de Valori Bucureşti şi SIBEX au semnat un acord de coordonare ca să se înţeleagă ce parametri de evaluare vor fi folosiţi în procesul de fuziune

22 iun 2016 Autor: Dan Grigore Ivan

Bursa de Valori Bucureşti, operatorul principalei pieţe de capital, şi SIBEX, bursa de mărfuri de la Sibiu, au semnat un acord de coordonare în vederea stabilirii elementelor şi detaliilor care să conducă la iniţierea şi realizarea unui proces de fuziune. Conform unui document semnat de directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski, respectivul acord îşi propune să stabilească principiile în baza cărora se realizează procesul de evaluare necesar progresării procesului de fuziune, descrierea planului de acţiune, estimarea calendarului de activităţi, precum şi relaţia cu autorităţile competente, stabilirea modului de repartizare a costurilor sau modalitatea de schimb de informaţii, de comunicare şi obligaţiile de confiden­ţialitate. Bursa de Valori Bucureşti (BVB) are o capitalizare bursieră de 161 milioane lei. În 2015, veniturile operaţionale ale BVB au fost de 36 milioane lei, în timp ce profitul înregistrat de către operatorul bursier a fost de 7,51 milioane lei.  

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.06.2016

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
bucuresti
, bvb
, fuziune
, proces
, semnare
, acord
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide