Burse - Fonduri mutuale

Bursa de Valori Bucureşti, venituri operaţionale de 30,5 mil. lei în primele şase luni ale anului, în urcare cu 46%. Profit net de 8,8 mil. lei

Bursa de Valori Bucureşti, venituri operaţionale de...

Autor: Eduard Ivanovici

12.08.2022, 10:09 131

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România şi acţionar majoritar al Contrapărţii Centrale, a anunţat venituri operaţionale la nivel consolidat în valoare totală de 30,5 milioane de lei în primul semestru al anului, în creştere cu 46% faţă de rezultatul obţinut pe 30 iunie 2021.

Rezultatul de anul acesta a fost influenţat de un avans al veniturilor pe toate segmentele de activitate ale grupului, conform raportului financiar semestrial al BVB.

Totodată, compania a avut un profit net de 8,8 milioane de lei în perioada sus menţionată, reprezentând o creştere de 241% faţă de rezultatul din S1/2021, respectiv 2,6 milioane de lei.

Cheltuielile operaţionale au ajuns la 22,3 milioane de euro, plus 12% faţă de primele şase luni de anul trecut, pe fondul avansului cheltuielilor de personal şi a altor cheltuieli operaţionale la nivel de grup, precum impactul generat de creşterea inflaţiei.

La 30 iunie 2022, indicii BET şi BET-TR, care include şi dividendele atribuite acţionarilor, afişau evoluţii de minus 5,87%, respectiv plus 0,8% de la începutul anului, recuperând astfel o parte din pierderile din T1. Valoarea totală a tranzacţiilor pe piaţa principală a BVB a atins 13,5 miliarde de lei în primele şase luni, în creştere cu 59% faţă de 2021.

În ceea ce priveşte perspectivele pentru T3/2022, „investitorii vor urmări cu atenţie evoluţia indicatorilor macroeconomici si geopolitici care vor decide direcţia pieţelor pe termen mediu”, reiese din raport, care notează în acest sens un „interes semnificativ pentru noi listări” şi „un context general optimist” care ar putea aduce ştiri pozitive legate de noi companii la cota bursei.

Înregistrând tranzacţii de 17,5 milioane de lei, acţiunile BVB au urcat cu 9,4% de la începutul anului, pe un indice BET în scădere cu 3,6%. Capitalizarea societăţii este de 225 de milioane de lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO