Burse - Fonduri mutuale

Bursa din Polonia mizează pe importurile de listări: gigantul spaniol Santander vine în noiembrie

Pawel Tamborski, directorul executiv al Bursei de Valori de la Varşovia:

Fondurile se comportă diferit de acum înainte, sunt mai active la tranzacţionare pe piaţa secundară, fapt ce va duce la creşterea lichidităţii, şi sunt mai sensibile la deţinerea de cash pentru că cu câţiva ani înainte de pensionare, fondul privat va trebui să transfere activele către sistemul de stat. Din această cauză, fondurile de pensii sunt interesate să investească în companii lichide şi plătitoare de dividende.

Pawel Tamborski, directorul executiv al Bursei de Valori de la Varşovia: Fondurile se comportă diferit de acum înainte, sunt mai active la tranzacţionare pe piaţa secundară, fapt ce va duce la creşterea lichidităţii, şi sunt mai sensibile la deţinerea de cash pentru că cu câţiva ani înainte de pensionare, fondul privat va trebui să transfere activele către sistemul de stat. Din această cauză, fondurile de pensii sunt interesate să investească în companii lichide şi plătitoare de dividende.

Autor: Roxana Pricop

24.10.2014, 00:08 497

Listări internaţionale din care capul de afiş va fi gigantul spaniol Santander ală­turi de exploatarea poten­ţialului economiei locale, singura care nu a cunoscut recesiunea în Europa, sunt doar două din armele cu care bursa poloneză speră să reducă din impactul naţionalizării fondurilor de pensii private şi al privatizărilor aflate la final.

Fondurile de pensii private din Polonia, rămase cu active de 37 miliarde de euro după ce guvernul le-a naţionalizat deţinerile în titluri de stat, sunt în căutare de companii lichide şi plătitoare de dividende, spune şeful bursei de la Varşovia, pentru a putea răs­pun­de obligaţiilor de plată către vi­itorii pensionari.

Creş­terea până la 30% din active a pragului permis prin lege pentru expunerea pe companii străine în 2016 ar putea fi un avantaj pentru companiile listate la bursa din Bucureşti, recunoscute drept plătitoare de dividende ridicate.

„Fondurile de pen­sii private au supravieţuit procesului de reformă şi vor continua să fie un investitor important pe bursa de la Varşovia. Fondurile se comportă diferit de acum înainte: sunt mai active la tranzacţionare pe piaţa secundară, fapt ce va duce la creşterea lichidităţii, şi sunt mai sensibile la deţinerea de cash pentru că cu câţiva ani înainte de pensionare, fondul privat va trebui să transfere activele către sistemul de stat. Din această cauză, fondurile de pensii sunt interesate să investească în companii lichide şi plătitoare de dividende“, a declarat Pawel Tamborski, directorul executiv al Bursei de Valori de la Varşovia în conferinţa de presă din deschiderea summitului anual dedicat pieţei de capital din capitala Poloniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO