Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Erste Group oferă un preţ ţintă de 16,65 lei pentru acţiunile Transport Trade Services. Randament potenţial de 23%. Creştere de 15,4% prin comparaţie cu targetul precedent

Bursă. Erste Group oferă un preţ ţintă de 16,65 lei...

Autor: Eduard Ivanovici

06.06.2023, 07:23 413

Analiştii din cadrul Erste Group au oferit o recomandare de cumpărare şi un preţ ţintă de 16,65 lei pentru acţiunile transportatorului fluvial de mărfuri Transport Trade Services (simbol bursier TTS). În funcţie de preţul actual de tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti, targetul implică un potenţial de creştere de 22,9%, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor dintr-o analiză publicată pe platforma BVB Research.

„Rezultatele afişate de TTS ne întăresc poziţia privind acţiunile companiei şi ne creează o nouă bază a prognozelor, chiar şi în cel mai pesimist scenariu. În timp ce analizăm rezultatele excepţionale afişate în primul trimestru al anului, încercăm să testăm rezistenţa previziunilor noastre şi capacitatea companiei de a rezista unei scăderi a activităţii care poate sau nu să apară, pe fondul unor schimbări de ordin economic şi politic“, scriu analiştii Erste.

Cu peste 600% s-a majorat profitul net consolidat al TTS în primele trei luni ale anului, la 89,1 milioane de lei , în vreme ce afacerile au ajuns la 306,5 milioane de lei, plus 89,5% faţă de T1/2022.

EBITDA (câştiguri înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) a urcat cu aproape 300% an/an, la 125 de milioane de lei, arată datele din raportul financiar al societăţii.

„Rezultatele nu sunt surprinzătoare şi atestă capacitatea conducerii de a se adapta la un univers în schimbare şi de a crea o bază solidă de la care să opereze şi să se extindă. Cu un mediu tarifar favorabil, în special în segmentul produselor agricole, profitabilitatea creşte şi contribuie la evaluarea companiei“, reiese din analiză.

De asemenea, noul preţ ţintă al Erste este cu 15,4% peste targetul de 14,43 lei oferit într-o analiză din data de 8 martie 2023.

Înregistrând tranzacţii în valoare de 83 de milioane de lei, acţiunile TTS sunt pe plus cu 43% în ultimele 12 luni, a doua cea mai bună performanţă din componenţa indicelui de referinţă BET, după Bursa de Valori Bucureşti, operatorul pieţei locale de capital. Anul acesta, dinamica este de 18,2%, faţă de un plus de 4% pe benchmark.

„Chiar şi în cel mai pesimist scenariu, cu o creştere minimă a volumului şi o scădere dramatică a tarifelor, evaluarea TTS arată în continuare un potenţial considerabil de creştere pe fondul fluxului operaţional de cash şi actualelor niveluri CAPEX (planuri de investiţii – n.r.).“

TTS afişează în prezent o capitalizare de 813 milioane de lei, fiind deţinută în proporţie de 25% de antreprenorul Alexandru Mircea Mihăilescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO