Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Erste Group reduce marginal preţul ţintă pentru acţiunile MedLife, „cel puţin până când consolidarea marjei devine o tendinţă validă“. La un target de 20,9 lei, randamentul potenţial este de 19%. Recomandarea este de cumpărare

Bursă. Erste Group reduce marginal preţul ţintă...

Autor: Tibi Oprea

22.05.2023, 07:00 875

Departamentul de analiză a Erste Group a redus preţul ţintă pentru acţiunile integratorului de servicii medicale private MedLife (simbol bursier), de la 22,4 lei la 20,9 lei, în urma publicării rezul­tatelor financiare aferente prime­lor trei luni din 2023, potrivit unui raport de analiză datat 17 mai 2023.

Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului curent de tran­zacţionare, randamentul potenţial ar fi de 19%. „Conform abordării noastre de evaluare conserva­toare, reducem marginal preţul ţintă, cel puţin până când consolidarea marjei devine o tendinţă validă, la 20,9 lei/ acţiune şi ne menţinem recoman­darea de cum­pă­rare pentru acţiunile companiei“, notează Erste în raport.

Rezultatele la T1/2023, scrie Erste, oferă o imagine mai bună în comparaţie cu trimestrul anterior, însă nu este clar dacă este vorba de o redresare durabilă sau de o creştere sezonieră a profita­bilităţii în comparaţie cu cea din anii precedenţi.

„În condiţii normale, compania ar trebui să înceapă să înregistreze marje mai bune în viitor, pe fondul creşterii în majoritatea segmentelor de activitate, atât în termeni de unităţi, cât şi de venituri medii. În plus, conducerea a anunţat o politică de consolidare a acti­velor cu scopul de a ra­ţio­naliza opera­ţiunile şi a îm­bu­nătăţi structura costurilor“, comple­tează Erste Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO