Burse - Fonduri mutuale

Bursa este pe minus, cursul leu/euro este pe plus, iar Robor a crescut

Bursa este pe minus, cursul leu/euro este pe plus, iar Robor a crescut

Autor: Liviu Popescu

18.01.2016, 00:07 2333

Bursele de acţiuni sunt pe scădere în întreaga lume din cauza rezultatelor economice dezamăgitoare din SUA, cea mai mare economie la nivel mondial, şi din cauza volatilităţii din China. La Bucureşti, bursa a pierdut aproape 10% de la începutul anului, principalele acţiuni fiind pe minus, cu toate că brokerii le consideră subevaluate.

„Nu ştiu unde se va stabiliza piaţa. Acum este o piaţă pentru investitorii cu nervii tari şi care au apetit ridicat de risc“, spune Răzvan Lefter, consultant pentru fondul finlandez KJK.

Pe piaţa valutară, cursul leu-euro a crescut cu 0,3% de la în­ceputul anului, vineri ajungând la BNR la 4,536 lei. La casele de schimb, cursul se cota sâmbătă la 4,55-4,58 lei pentru un euro.

Surpriza plăcută de la începutul anului, respectiv poziţio­na­rea pe o pantă descendentă a indicatorului Robor, s-a topit, vi­neri indicatorul de referinţă pentru credite revenind pe creştere.

Robor a crescut vineri la 0,96% pe an, respectiv un avans de 0,04 puncte procentuale, ceea ce în termeni procentuali înseamnă un avans de 4,4%, cel mai ridicat ritm de creştere din aprilie 2015 încoace. 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO