Burse - Fonduri mutuale

Bursa este sub asediul declaraţiilor politice: „Rezultatele financiare pe 2018 nici nu mai contează“

Bursa este sub asediul declaraţiilor politice:...

Autor: Răzvan Botea

06.02.2019, 00:07 1315

Ion Milea, director general al societăţii de brokeraj Mun­tenia Global Invest, consideră că deşi companiile listate la bursa de la Bucureşti vor raporta pentru 2018 printre cele mai bune rezultate financiare din ultimii ani, acestea nici nu mai conteză în decizia de strategie a investitorilor în condiţiile în care bursa românească reacţionează doar la deciziile politice.

„Nu putem să dăm sfaturi clienţilor, cu atât mai puţin în aceste condiţii de volatilitate ridicată, pentru că ce se va întâmpla în continuare la bursă depinde de decizii politice. În condiţiile acestea, rezultatele financiare ale companiilor nici nu mai contează. Investitorii se iau după aceste decizii care se iau la nivel politic“, spune Ion Milea în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Luni, acţiunile Băncii Transilvania şi cele ale BRD s-au apreciat  cu câte 11% fiecare, în contextul în care investitorii speră la „relaxarea“ taxei bancare după afirmaţiile în presa străină ale lui Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă, considerat arhitectul Ordonanţei 114. Marţi acţiunile TLV erau în creştere cu 2,7%, iar BRD înregistra plus 1,3%, cu o oră înainte de închiderea şedinţei bursiere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO