Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Evergent Investments a vândut acţiuni Banca Transilvania de 25 mil. lei în ultimele luni din 2022

Bursă. Evergent Investments a vândut acţiuni Banca...

Autor: Liviu Popescu

14.04.2023, 07:30 2213

♦ „Expunerea se apropia de limita admisă de 40% din activ“ ♦ Evergent avea 6% din banca de la Cluj la final de 2022.

Evergent Investments (EVER), societate de investiţii financiare care în 2022 a livrat investitorilor un randament de 17% cu tot cu divi­dende, fiind cea mai performantă din cele cinci SIF-uri listate la Bursa de Valori Bucureşti, şi-a diminuat în ultimele luni ale anului expunerea pe care o are la Banca Transilvania, cea mai mare investiţie din porto­foliu, fiind vânzări la BVB.

„În contextul atingerii unor maxime de preţ care au determinat ca expunerea pe emitentul Banca Transilvania să se apropie de limita admisă de 40% în activul total, în baza mecanismului intern de gestionare a expunerii, s-au efectuat vânzări în cursul anului 2022, cu realizarea de câştiguri importante din tranzacţii“, se arată în raportul anual al Evergent. Societatea nu menţionează la ce valoare se ridică aceste câştiguri.

Astfel, Evergent Investments a scăzut de la 6,262% din capitalul social al celei mai mari bănci din România, cât avea la T3/2022, la 6,078% în decembrie 2022, echiva­lentul unor vânzări de 1,3 milioane de acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO