Safetech Innovations (simbol bursier SAFE), companie românească de securitate cibernetică, cu birouri în Bucureşti, Londra, Abu Dhabi şi Riad, a înregistrat, la nivel individual, un profit net de 3 milioane de lei în T1/2025, în creştere cu 11% faţă de primele trei luni din 2024, venituri de 13,2 milioane de lei, în scădere cu 13% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv o cifră de afaceri de 9,3 milioane de lei, în coborâre cu 21%.
În primul trimestru din 2025, la nivel individual, serviciile de securitate cibernetică au înregistrat o creştere de 27%, ajungând să contribuie cu 42% la cifra de afaceri totală, în timp ce implementarea soluţiilor de securitate cibernetică a scăzut cu 38%, având o contribuţie de 58% la cifra de afaceri. Creşterea ponderii serviciilor de securitate cibernetică a influenţat pozitiv profitabilitatea, rata acesteia crescând de la 23% în primul trimestru din 2024 la 32% în aceeaşi perioadă din 2025.
La nivel consolidat, unde sunt incluse şi performanţele înregistrate de entităţile din Marea Britanie (Safetech UK) şi Regatul Arabiei Saudite (Safetech KSA), veniturile s-au ridicat la 13,3 milioane de lei în ianuarie-martie 2025, iar profitul net a crescut cu 84%, ajungând la 2,5 milioane de lei, comparativ cu 1,4 milioane de lei în primele trei luni ale anului precedent, potrivit unui comunicat de presă.
„Rezultatele financiare din primul trimestru al anului 2025 reflectă continuarea strategiei noastre de consolidare şi eficientizare operaţională, într-un context economic care rămâne marcat de prudenţă, atât în mediul public, cât şi în cel privat. Deşi cifra de afaceri s-a situat sub nivelul înregistrat în primul trimestru al anului 2024, când aceasta a fost susţinută de un contract semnificativ, în primele trei luni din 2025 am reuşit să creştem profitabilitatea prin creşterea vânzării serviciilor de securitate cibernetică, care au un grad mare de profitabilitate, precum si printr-o gestionare riguroasă a costurilor şi o alocare atentă a resurselor”, spune CEO-ul Victor Gânsac.
La început de an, Safetech a semnat un contract pentru servicii de răspuns la incidente de securitate cibernetică, anunţat la începutul lunii februarie, în valoare totală de 2,5 milioane de lei. De asemenea, la finalul lunii februarie şi începutul lunii martie, compania a încheiat două noi contracte semnificative: unul, în valoare de aproximativ 4,3 milioane de lei, pentru furnizarea de servicii de asistenţă tehnică, şi un altul, parte a unui proiect de cercetare-dezvoltare derulat în cadrul HUB-ului Român de Inteligenţă Artificială (HRIA), cu o valoare de circa 6,5 milioane de lei, din care 4,8 milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile.
„În paralel, ne-am concentrat pe extinderea portofoliului de clienţi, prin atragerea a 8 clienţi noi în România şi pe semnarea de noi contracte care adresează nevoile actuale de securitate cibernetică, de la răspuns la incidente până la proiecte de cercetare şi inovare în domeniul inteligenţei artificiale. Rămânem atenţi la evoluţiile pieţei, dar optimişti în privinţa perspectivelor de creştere, mizând pe expertiza echipei, pe portofoliul solid de servicii şi soluţii de securitate cibernetică şi pe capacitatea noastră de a răspunde rapid cerinţelor clienţilor”, adaugă CEO-ul.
În ceea ce priveşte Safetech UK, în primele trei luni din 2025, compania a atras şapte clienţi noi, în special în zona de servicii de securitate cibernetică. La nivelul Safetech KSA, în primele trei luni ale acestui an au fost înregistrate doar cheltuieli administrative, reprezentând costuri cu reînnoirea licenţei de funcţionare, precum şi cu servicii de contabilitate, mai reiese din comunicat.
Acţiunile SAFE sunt pe minus cu 23% în ultimele 12 luni, pe o lichiditate de 14 mil. lei. Evaluată la circa 130 mil. lei, societatea este deţinută în proporţie de 28,5% de Victor Gânsac, urmat de directorul financiar Paul Rusu, cu un pachet similar.