Softbinator Technologies, companie românească ce furnizează servicii complete de dezvoltare produse software (management de produs, design de produs, dezvoltare software, dezvoltare AI/ML şi marketing de produs), raportează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 28,7 milioane de lei în 2024. De asemenea, EBITDA s-a ridicat la 3,8 milioane de lei, o creştere de 476% faţă de pierderea din 2023, în timp ce profitul net a ajuns la 2 milioane de lei, un avans de 139% comparativ cu pierderea din anul precedent. Rezultatele financiare consolidate din 2024 ale Softbinator Technologies sunt prezentate conform standardelor IFRS.
„Anul 2024 a fost unul reuşit pentru grupul Softbinator, care s-a adaptat transformărilor din piaţa de tehnologie la nivel global. Din punct de vedere financiar, am înregistrat o EBITDA şi un profit net semnificat peste valorile bugetate, confirmând succesul măsurilor de reducere a cheltuielilor şi de maximizare a randamentului echipei, prin menţinerea personalului cheie senior. Aceste măsuri, implementate pe fondul unei uşoare scăderi a cifrei de afaceri, au generat rezultate solide, reflectate de marja pozitivă a profitabilităţii, pe care ne propunem să continuăm să o creştem în următorii 2-3 ani. Un alt aspect important din 2024 a fost creşterea organică, susţinută de schimbarea profilului clienţilor, care este complet diferit faţă de cel din urmă cu 2 ani. În acelaşi timp, strategia noastră de vânzări directe şi-a demonstrat eficienţa. Totodată, Softbinator este una dintre puţinele companii din România construite special pentru a deservi companiile de tehnologie din SUA, iar paşii făcuţi în această direcţie ne întăresc poziţia pe această piaţă şi ne evidenţiază tot mai clar în raport cu concurenţa”, a declarat Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies.
În 2024, cifra de afaceri la nivelul grupului a înregistrat o scădere de 11%, ca urmare a contextului de piaţă actual din industria IT, dar şi a ciclurilor de vânzare mai lungi specifice noului tip de client vizat de Softbinator. Aceste companii mature, care generează venituri stabile, au un lanţ de achiziţie mult mai complex comparativ cu cel al clienţilor mici, precum start-up-urile. În acelaşi timp, cheltuielile au scăzut cu 29%, un ritm accelerat comparativ cu veniturile, determinând înregistrarea unui rezultat net pozitiv.
Performanţa companiei a depăşit estimările incluse în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru anul 2024. Nivelul EBITDA, situat la 3,8 milioane de lei, a fost cu 92% peste cel bugetat, de 2 milioane de lei. În plus, profitul net a fost cu 206% peste cel bugetat – 2 milioane de lei realizat, în comparaţie cu cel bugetat, de 663 de mii de lei.
Rezultatele din 2024 la nivel consolidat, în format IFRS, includ performanţele înregistrate de Softbinator Technologies, [es-pres-oh], şi Digital Tailors. Anul trecut, grupul a continuat integrarea companiilor care îl alcătuiesc, restrângând entităţile prin fuziuni, şi optimizând costurile existente.
La nivel individual, conform IFRS, Softbinator Technologies a înregistrat o cifră de afaceri de 20,6 milioane de lei, o majorare cu 6% faţă de 2023, EBITDA de 3,1 milioane de lei, un avans cu 263% comparativ cu anul anterior, în timp ce profitul net s-a ridicat la 1,5 milioane de lei, o îmbunătăţire cu 161% în comparaţie cu pierderea de 2,4 milioane de lei din 2023.