Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Hidroelectrica rectifică bugetul pe 2024 şi estimează profit, dividende şi investiţii mai mici. Acţiunile scad. Modificarea bugetului are la bază în principal scăderea preţului la energie

Bursă. Hidroelectrica rectifică bugetul pe 2024 şi...

Autor: Tibi Oprea

30.05.2024, 00:06 1342

Hidroelectrica (H2O), cel mai mare producător de energie din România şi cea mai mare companie listată la Bursa de Valori Bucureşti, a propus o rectificare a cifrelor bugetate pentru 2024 acţionarilor care se vor întruni pe 28 iunie, aşteptându-se la un profit net de 4,15 mld. lei, rezultat în scădere cu 14,2% faţă de bugetul aprobat anterior şi în scădere cu 34,4% comparativ cu rezultatul anului trecut, conform calculelor ZF.

„Rectificarea Bugetului de Ve­ni­turi şi Chel­tu­ieli al S.P.E.E.H Hidroelectrica S.A. se impune ca urmare a influenţei recente, neprevăzută şi semnificativă, a unor modificări legislative şi factori externi care afectează situaţia financiară a societăţii. Aceasta se referă în special la ajustarea unor indicatori economico-financiari a căror depăşire este posibilă doar prin includerea sumelor necesare în bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii“, notează compania într-un raport.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro