Burse - Fonduri mutuale

Bursa în ianuarie şi februarie 2020: doar două acţiuni din cele 16 ale indicelui principal BET au fost pe plus, adică FP şi Purcari. Spre comparaţie, indicele principal BET s-a depreciat cu 8,6%

ANALIZĂ

Bursa în ianuarie şi februarie 2020: doar două...

Autor: Liviu Popescu

04.03.2020, 19:15 908

♦ În luna februarie indicele principal a scăzut cu 9% în contextul în care Bursa locală s-a corelat cu scăderile de pe plan extern, determinate de răspândirea şi creşterea numărului de persoane infectate cu coronavirus.

Din rândul celor 16 acţiuni care intră în structura indicelui principal BET, adică acele acţiuni care alcătuiesc prima ligă bursieră de la Bucureşti, doar două - Fondul Proprietatea şi Purcari - sunt pe plus în primele două luni din 2020, potrivit calculelor realizate de ZF. Indicele principal BET are o prăbuşire de 8,6%.

Spre comparaţie, în primele două luni ale lui 2019, din rândul celor 16 acţiuni, 12 erau pe plus şi 4 pe minus, iar acest lucru, chiar dacă Bursa româ­nească venea după cea mai dură lovitură primită de aceasta de după Revoluţie, respectiv adoptarea contro­ver­satei Ordonanţe 114 pe ultima sută de metri a anului 2018. Indicele principal avea atunci un plus de 4%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO