Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Început de an 2021 în forţă pentru SIF-uri. Toate cinci sunt pe plus în ianuarie la active şi la capitalizare, cu creşteri chiar şi de 9% şi cu discounturi între 35% şi 60%

Finanţe personale

Sursa: BVB

Sursa: BVB

Autor: Liviu Popescu

17.02.2021, 10:00 309

♦ Creşterile bursiere nu au ocolit nici titlurile SIF, valoarea de piaţă a acestora crescând generalizat, cele mai mari aprecieri înregistrându-le SIF Moldova şi SIF Oltenia ♦ De la începutul anului 2021, cea mai tranzacţionată SIF a fost SIF Moldova, cu un rulaj total de tranzacţionare de 33,6 mil. lei, fiind urmată de SIF Oltenia cu 25 mil. lei.

Societăţile de investiţii financiare (SIF-uri) au un început de an 2021 în forţă în contextul în care în luna ianuarie toate cinci au avut creşteri ale activelor nete, dar aprecieri pe linie şi a valorii de piaţă, cu o dinamică a acţiunilor cuprinsă între 0,7% pentru SIF Transilvania şi 8,8% pentru SIF Moldova, arată datele agre­gate de ZF.

Pe de altă parte, acţiunile SIF-urilor s-au tranzacţionat în ianuarie 2021 la discounturi faţă de valoarea unitară a activului net (VUAN) cuprinse între 35% pentru SIF Moldova şi 60% pentru SIF Banat-Crişana, potrivit calculelor realizate de Ziarul Financiar.

La nivel cumulat, activele celor cinci SIF-uri au urcat cu 3%, la 9,8 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO