Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Indicele de referinţă BET reîncepe să scadă după trei zile de creştere

Bursă. Indicele de referinţă BET reîncepe să scadă...

Autor: Eduard Ivanovici

20.10.2022, 00:00 188

Piaţa locală de capital scădea cu 1,3% spre finele şedinţei de tranzacţionare de miercuri, 19 octombrie prin prisma indicelui BET, arată datele Bursei de Valori Bucureşti.

Cele mai mari scăderi erau înregistrate de Fondul Proprietatea (-3%), transportatorul de ţiţei Conpet (-1,9%), operatorul privat de sănătate MedLife (-1,4%), producătorul de vinuri Purcari (-1,3%), grupul financiar Banca Transilvania (-1,3%) şi transportatorul fluvial Transport Trade Services (-1,2%). Singurii emitenţi incluşi în BET care afişau creşteri erau producătorul de aluminiu Alro Slatina (plus 1,1%), Sphera Franchise Group, operatorul în sistem de franciză al restaurantelor KFC, Taco Bell şi Pizza Hut în România (0,8%) şi OMV Petrom (0,2%), cea mai valoroasă companie de la bursa locală.

Lichiditatea pe segmentul de acţiuni ajungea la 15,4 milioane de lei, de la 27 de milioane de lei în şedinţa de marţi şi sub media din ultimele zece sesiuni, respectiv 18 milioane de lei. Înainte de închiderea şedinţei de ieri, toţii indicii de la BVB erau pe minus, cu excepţia BETAeRO, care urca cu 1%. Indicele BET-FI, care urmăreşte cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) şi Fondul Proprietatea, cobora cu 1%.

Indicele BET-NG al companiilor din energie pierdea 0,3%. Totodată, indicele paneuropean Stoxx scădea cu 0,6%, iar FTSE 100 din Londra înregistra un minus de 0,3%. Pe Wall Street, S&P 500 începea şedinţa cu o scădere de 0,2%. Anterioarele trei şedinţei au adus un avans de aproape 5% indicelui de referinţă al BVB şi o creştere de 6,2 miliarde de lei privind capitalizarea companiilor listate. De la începutul anului, BET s-a depreciat cu 17%, conform BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO