Burse - Fonduri mutuale

Bursa îşi face echipă de consultanţi după model polonez care să pregătească start-up-urile de listare

Directorul general al BVB Ludwik Sobolewski:

Sistemul alternativ va ajuta companiile să pătrundă în spaţiul public, le va oferi vizibilitate şi oportunitatea ca apoi, dezvoltându-se, să se listeze pe piaţa reglementată.

Directorul general al BVB Ludwik Sobolewski: Sistemul alternativ va ajuta companiile să pătrundă în spaţiul public, le va oferi vizibilitate şi oportunitatea ca apoi, dezvoltându-se, să se listeze pe piaţa reglementată.

Autor: Ioana Tudor

25.09.2014, 00:00 391

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va avea o echipă de consultanţi autorizaţi, din care vor face parte brokeri, firme de consultanţă, case de avocatură sau auditori, menite să o ajute să atragă companii pe sistemul alternativ de tranzacţionare (ATS).

Din anul 2010, bursa operează un sistem alternativ de tranzacţionare ATS cu scopul de a oferi acces la tranzacţionare companiilor nou-înfiinţate, însă rezultatele nu au fost pe măsura aşteptărilor. Astfel că bursa îl relansează ca platformă de finanţare pentru start-up-uri.

„Sistemul alternativ de tranzacţionare a fost înfiinţat acum câţiva ani, iar pe această platformă sunt prezente câteva companii. Nu suntem însă mulţu­miţi de felul în care funcţionează aceas­tă piaţă. Companiile prezente la tranzacţionare pe ATS nu s-au folosit de bursă pentru a atrage capital“, a afirmat directorul general al BVB Ludwik Sobolewski, care a preluat conducerea bursei de la Bucureşti în urmă cu un an.

Pe sistemul ATS al bursei de la Bucureşti se tranzacţionează patru companii şi un vehicul de investiţii imobiliare înregistrat în Cipru. Toate listările au fost tehnice, niciuna dintre companii nu a derulat o ofertă de acţiuni pentru investitori. Relansarea sistemului ATS, redenumit AeRO, va avea loc până la finele acestui an după ce va primi avizul ASF. Cel puţin cinci companii sunt la un pas de a lua o decizie privind listarea, potrivit lui Sobolewski.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO