Burse - Fonduri mutuale

Bursa, la maximul anului: plus 18,5%

Finanţe personale

Bursa, la maximul anului: plus 18,5%

Autor: Liviu Popescu

24.06.2019, 00:07 621

Indicele principal BET, care urmăreşte evoluţia celor mai tranzacţionate acţiuni de la bursa românească, a închis pe 21 iunie la cea mai ridicată valoare din anul 2019 după o săptămână în care toate şedinţele de tranzacţionare au fost pe plus, potrivit datelor BVB. Astfel BET, reprezentativ pentru evoluţia pieţei de capital din România, înregistrează un randament de 18,5% de la începutul acestui an.

Pe de altă parte, indicele BET-TR, care cuprinde şi dividendele plătite de companiile din prima ligă bursieră, a închis vineri la maximul record de circa 13.947 de puncte, respectiv un randament de 28,3% de la începutul anului 2019, evoluţie susţinută şi de rezultatele financiare pe 2018 ale companiilor care le-au permis acestora o politică de dividende generoasă cu investitorii.

Cu doar o săptămână completă de tranzacţionare rămasă din luna iunie, bursa de la Bucureşti are şanse foarte mari să înregistreze cel mai bun prim semestru al unui an de la criză încoace, potrivit datelor agregate de ZF.

La o jumătate de an de la adoptarea fără dezbateri a ordonanţei 114, bursa locală a recuperat integral prăbuşirile determinate de cel mai controversat act normativ post-decembrist, care ulterior a fost schimbat în sensul pozitiv pentru companiile listate tot printr-o ordonanţă de urgenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO