Burse - Fonduri mutuale

Bursa, la maximul din 2019: de la începutul anului are o creştere de 14%

Bursa, la maximul din 2019: de la începutul anului are o...

Autor: Liviu Popescu

02.05.2019, 00:07 518
Bursa românească s-a apreciat cu 14,3% în primele patru luni din 2019 şi a ajuns astfel prin prisma indicelui principal BET la maximul din acest an, potrivit datelor BVB.

Evoluţia principalului indice bursier românesc a fost susţinută de rezultatele pe 2018 ale companiilor din structura acestuia şi de politica de dividende, în special în cazul emitenţilor de stat.

Pe de altă parte indicele BET-TR, care reflectă şi evoluţia dividendelor livrate de companiile din prima ligă bursieră, înregistrează o creştere de 14,5% de la începutul anului în contextul în care Alro Slatina a distribuit dividende trimestriale. Acţiunile Alro Slatina sunt incluse în structura indicelui principal începând cu luna martie.

Toţi indicii bursieri de la Bucureşti au fost pe plus de la începutul anului 2019, cu variaţii de la 18% pentru indicele energetic BET-NG la 4,8% pentru BET-FI.

Bursa locală a reuşit astfel ca în circa patru luni să revină la nivelul de dinainte de anunţul adoptării Ordonanţei 114 a guvernului Dăncilă, act normativ care a determinat o volatilitate fără precedent şi a anulat în doar câteva ore întreg avansul indicelui BET pe parcursul anului 2018.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO