Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Meta Estate Trust, companie de tip holding din sectorul imobiliar, raportează profit net de 2 mil. lei în T1/2024, de 3 ori mai mare faţă de rezultatul din T1/2023, la venituri totale de 7,24 mil. lei

Bursă: Meta Estate Trust, companie de tip holding din...

Autor: Cristina Bellu

20.05.2024, 09:24 162

Meta Estate Trust (simbol bursier MET), companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, a înregistrat în primul trimestru din 2024 un profit net de 2 mil. lei, de trei ori mai mare faţă de rezultatul net raportat în perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile totale au atins 7,24 mil. lei, în creştere de la 2,27 mil. lei în T1/2023.

Cifra de afaceri înregistrată în perioada ianuarie-martie 2024 este de 3,41 milioane lei faţă de 0,13 milioane lei în T1/2023, reprezentând 47% din total venituri, generată predominant de vânzările de unităţi imobiliare rezidenţiale din Bucureşti deţinute în proiectele Mobexpert Homes şi Parcului.

La 31 martie 2024, activele totale au rămas la pragul de 110 mil. lei, nivel similar cu cel din decembrie 2023, în timp ce portofoliul de investiţii a atins pragul de 105 mil. lei, plus 4%.

“Focusul anului rămâne acela de a diminua expunerile semnificative, de a prelua şi valorifica imobilele ce urmează să fie finalizate din câteva proiecte investiţionale şi de a dezvoltă portofoliul investiţional prin finanţări bancare. Vom monitoriza şi restructura portofoliu de investiţii cu scopul final de a maximiza randamentele investiţionale”, spune Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust.

La finalul lunii aprilie, compania a primit aprobarea acţionarilor pentru a demara un program de răscumpărare de acţiuni a cărui intenţie este de a creşte atât lichiditatea în piaţă a acţiunilor MET cât şi valoarea de tranzacţionare, pentru a diminua discount-ul între valoarea curentă din piaţă de capital şi valoarea unitară a activului net.

Programul urmează să înceapă în a două parte a anului, odată cu disponibilităţi financiare realizate din vânzări de unităţi sau exit din proiectele imobiliare.

Compania mai vizează investiţii cu o potenţială finanţare dintr-o emisiune de obligaţiuni.

Meta Estate Trust, fondată în martie 2021 de un grup de antreprenori români cu experienţă în real estate şi piaţa de capital, este listată în piaţa AeRO de la BVB începând cu august 2022.

În martie 2023, acţiunea MET este inclusă în indicele BETAeRO.