♦ „Ne aşteptăm ca T4 să fie cel puţin la fel de puternic ca T3, iar anul viitor sperăm să avem oportunitatea să creştem cu una sau chiar două cifre portofoliul. Suntem într-un trend de creştere“ ♦ Următoarele trimestre, anii următori vor fi uşor diferiţi în comparaţie cu anii trecuţi, dar acum, în poziţia actuală, banca are lichidităţi, capital puternic, brand image şi poziţionare pe piaţă, continuă el ♦ Acţiunile băncii s-au ieftinit după rezultatele la nouă luni: raport între capitalizarea bursieră şi profitul net de 5,6 ori faţă de 8,6 ori la precedentele rezultate.
Omer Tetik, director general al Băncii Transilvania (simbol bursier TLV), spune că cererea pentru credite a fost puternică în T3, spre deosebire de trimestrele precedente, şi că se aşteaptă ca ultimul trimestru al anului să fie cel puţin la fel de puternic ca precedentul.
„Suntem într-un trend de creştere puternică“, le-a spus Tetik analiştilor care au participat la conferinţa de după prezentarea rezultatelor financiare.
Banca de la Cluj a raportat la nivel consolidat un profit net de 1,76 mld. lei în T3, din care 674 mil. lei a fost câştigul din achiziţia OTP Bank. Fără acest câştig neimpozabil rezultatul net a fost de 1,1 mld. lei, în creştere cu 30% faţă de T3/2023 pe fondul creşterii activităţii de creditare. Veniturile băncii de la Cluj – formate în principal din dobânzi şi comisioane – au fost de 2,65 mld. lei în T3, plus 36% într-un an.
„Rezultatele primelor nouă luni sunt într-adevăr confortabile, cu un nivel record al veniturilor, care survine din creşterea numărului de clienţi şi a numărului de tranzacţii“.