Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Radu Cojoc, Goldring: Putem anticipa că rezultatele vor creşte de la an la an, dar probabil vom vedea o scădere faţă de T2/2022. Prognoze favorabile pentru companiile din energie şi bănci

Pe 28 octombrie, OMV Petrom iese la tablă cu rezultatele la T3/2022.

Bursă. Radu Cojoc, Goldring: Putem anticipa că...

Autor: Eduard Ivanovici

27.10.2022, 07:22 508

Sezonul raportărilor financiare la Bursa de Valori Bucureşti, început pe 25 octombrie cu TeraPlast Bistriţa (TRP), continuă joi 28 octombrie cu rezultatele la nouă luni ale OMV Petrom (SNP).

Unicul producător local de petrol şi gaze a înregistrat un profit de 4,6 miliarde de lei în S1/2022, de la 980 de milioane de lei în aceeaşi perioadă de anul trecut, şi vânzări de 25,6 miliarde de lei, plus 153%, conform raportului semestrial al companiei.

„Din raportul de indicatori cheie, putem anticipa că rezultatele vor marca în continuare creşteri de la an la an, producţia de hidrocarburi mai scăzută fiind compensată de preţurile mai mari ale ţiţeiului, dar probabil se va vedea o scădere comparativ cu T2/2022“, spune Radu Cojoc, broker al Goldring, unul dintre cei mai activi intermediari de la Bursa de Valori Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO