Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Răsturnare de situaţie: acţiunile Prebet cresc cu 15% pentru a doua zi la rând. Toată lumea vrea să cumpere

Bursă. Răsturnare de situaţie: acţiunile Prebet cresc...

Autor: Eduard Ivanovici

21.06.2024, 07:40 2930

După patru şedinţe de tranzacţionare care au adus o scădere de 107 milioane de lei pe valoarea de piaţă, adică un minus de aproape 50%, acţiunile Prebet Aiud (simbol bursier PREB) afişau joi după-amiaza o creştere de 14,7%, pe un rulaj de 80.000 de lei, după un avans similar în sesiunea precedentă, potrivit bvb.ro.

„Cele patru şedinţe de scădere au fost cauzate de trecerea datei de înregistrare (12.06.2024) pentru o majorare de capital social prin aport numerar şi/sau prin conversia unor creanţe împotriva societăţii. Pentru subscrierea unei acţiuni noi, pe durata exercitării drepturilor de preferinţă, o persoană trebuie să deţină 0.42591 drepturi de preferinţă. 

Majorarea de capital social se va derula după aprobarea prospectului de către ASF. Revenirea preţului acţiunii PREB ar putea fi determinată de mişcări în piaţă care ar putea conduce la un preţ considerat just în raport cu informaţiile pe care le avem în acest moment în legătură cu Prebet”, spune Marcel Murgoci, director de tranzacţionare la Estinvest, pentru ZF.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro