Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Raze de soare după furtună? Amundi Asset Management: Evaluările devin atrăgătoare. Vedem puncte de intrare pentru obligaţiuni, urmate de acţiuni în S2/2023

Bursă. Raze de soare după furtună? Amundi Asset...

Autor: Tibi Oprea

27.01.2023, 07:30 717

 Liderul european în administrarea activelor spune însă că riscurile anterioare nu vor dispărea, de la tensiuni geopolitice la inflaţie ridicată.

Reprezentanţi ai Amundi Asset Management, cel mai mare administrator de investiţii din Europa, cu active sub gestiune de peste 1.900 de miliarde de euro, transmit în cel mai recent eveniment derulat cu ocazia lansării perspectivelor de investiţii pentru anul 2023 că riscurile anterioare nu vor dispărea, variind de la tensiuni geopolitice la inflaţie ridicată, însă investitorii trebuie să fie deschisi să se adapteze pe parcursul anului pentru a exploata oportunităţile de pe piaţă iminente, pe măsură ce evaluările devin mai atractive.

„Într-un mediu care continuă să fie dominat de tensiuni geopolitice şi macroeconomice, rămânem precauţi, dar în acelaşi timp atenţi la oportunităţile investiţionale pe care pieţele le vor oferi pe parcursul anului“, spune Florin Dolea, CEO al Amundi Asset Management.

Amundi AM adoptă mottoul „Bonds are back“, cu accent pe creditul de înaltă calitate, acordând în acelaşi timp atenţie fluctuaţiilor valutare într-o lume a politicilor monetare şi fiscale divergente, precum şi riscurilor de lichiditate şi efectului de îndatorare public şi corporativ. Totodată, acţiunile ar trebui să ofere oportunităţi de intrare în viitor, cu o preferinţă pentru SUA şi o înclinare a dividendelor de calitate, respectiv de valoare mare. Investitorii ar trebui să crească treptat expunerea la acţiunile europene şi chinezeşti, ciclice, din sectoarele de tip value.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO