Burse - Fonduri mutuale

Bursa recomandă companiilor să comunice cu investitorii pentru a le creşte preţul acţiunilor

Bursa recomandă companiilor să comunice cu investitorii...

Autor: Roxana Pricop

19.02.2016, 00:08 729

Comunicarea cu investitorii prin organizarea de „conference call“-uri alături de menţinerea unor bune relaţii cu analiştii şi brokerii de pe piaţa de capital sunt metode prin care companiile listate la bursă pot câştiga încrederea investitorilor, câştig ce se regăseşte în aprecierea cotaţiilor acţiunilor.

„Este esenţial ca com­paniile listate să co­munice cu in­vestitorii, să fie or­ga­nizate vizite la companii la care să par­ticipe analiştii şi investitorii, esenţială este şi comunicarea cu presa. Acestea sunt metode prin care companiile listate îşi fac înţeles businessul şi prin care câştigă încrederea investitorilor“, a spus Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, în cadrul unei con­ferinţe organizate de BVB şi compania de consultanţă şi audit PwC cu subiectul „Stra­tegii privind maximizarea valorii com­paniei şi creşterea încrederii in­ves­titorilor“.

Pentru a creşte încrederea inves­titorii în piaţa locală de capital, BVB a promovat anul trecut un nou cod de guvernanţă corporativă care stabileşte re­guli precise despre cum ar trebui să fie organizată conducerea unei companii listate, despre regulile de raportare finan­ciară şi despre relaţiile cu inves­titorii. Companiile listate au avut ter­men începutul acestui an să comunice public ce capitole respectă din noul cod, iar pentru prevederile pe care nu le res­pectă să menţioneze motivele. Majo­ri­tatea companiilor listate au anunţat în piaţă stadiul conformării la noul cod, însă mare parte dintre acestea nu respectă prevederile privind publicarea po­liticilor de remuneraţie şi a bene­ficiilor încasate de conducători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO