Burse - Fonduri mutuale

Bursa Română de Mărfuri face primul pas spre a deveni piaţa de derivate. Investitorii vor putea paria pe preţul legumelor, gazelor şi al benzinei

Mircea Ursache, vicepreşedintele ASF: Autorizarea ca SSIF îi va permite Bursei Române de Mărfuri să administreze un sistem de tranzacţionare a derivatelor.

Mircea Ursache, vicepreşedintele ASF: Autorizarea ca SSIF îi va permite Bursei Române de Mărfuri să administreze un sistem de tranzacţionare a derivatelor.

Autor: Roxana Pricop

08.10.2015, 00:06 785
Bursa Română de Mărfuri (BRM) a depus documentaţia necesară la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a se autoriza ca societate de servicii de investiţii financiare (SSIF), autorizaţie în baza căreia poate administra un sistem alternativ de tranzacţionate pe care în viitor să fie cotate instrumente financiare derivate cu activ suport mărfurile.
 
„Autorizarea ca SSIF îi va permite Bursei Române de Mărfuri să administreze un sistem de tranzacţionare a derivatelor. BRM va intra astfel pe piaţa de capital şi face primii paşi spre un operator de derivate pe mărfuri“, a spus Mircea Ursache, vicepreşedintele ASF.
 
Oficialul a adăugat că acest demers se înscrie în unul dintre obiectivele ASF ca piaţa locală de capital să aibă un singur operator bursier integrat, şi nu trei cum se întâmplă în prezent (Bursa de Valori Bucureşti, Bursa de la Sibiu, Bursa de Mărfuri).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO