Burse - Fonduri mutuale

Bursa Română de Mărfuri va lansa în februarie o platformă de negociere şi tranzacţionare a contractelor bilaterale de furnizare de energie electrică cu o durată de livrare mai mare sau egală cu o lună

Bursa Română de Mărfuri va lansa în februarie o...

Autor: Roxana Rosu

13.01.2022, 11:00 271

Bursa Română de Mărfuri (BRM) va lansa pe 7 februarie o platformă de negociere şi tranzacţionare a  contractelor bilaterale de furnizare de energie electrică cu o durată de livrare mai mare sau egală cu o lună.

Iniţiativa are loc în contextul modificărilor aduse Legii nr. 123/2012 a energiei electrice şi a gazelor naturale prin Ordonanţa de urgenţă nr. 143/2021, respectiv prin liberalizarea activităţii de operare a pieţelor de energie prevazută  în acord cu Regulamentul (UE) 2019/943 privind piaţa internă de energie electrică şi cu Directiva (UE) 2019/944 privind normele comune pentru piaţa internă de energie electrică, acte normative care permit tranzacţionarea energiei electrice si pe pieţe extrabursiere nereglementate de autoritatea domeniului.

BRM a solicitat din nou Autorităţii de Regelementare  în Domeniul Energiei (ANRE) şi o licenţă pentru activitatea ”operatorului pieţei de energie electrică”, pentru a putea astfel opera şi pieţe centralizate de energie electrică reglementate de către ANRE şi aşteaptă  în acest sens emiterea acesteia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO