Burse - Fonduri mutuale

Bursa românească are plus de 17% în şapte luni, adică locul şapte în rândul pieţelor europene. Cu tot cu dividende, câştigul a fost de 25%

Bursa românească are plus de 17% în şapte luni,...

Autor: Dan Grigore Ivan

02.08.2017, 00:07 390

♦ Indicele BET are plus 16,8% de la începutul anului n În luna iulie indicele a urcat cu 5,4% ♦ Spre comparaţie, indicele WIG20 al bursei de la Varşovia are 22% în şapte luni, doar avansul din luna iulie fiind de 3,2% ♦ Rulajul la BVB din luna iulie a fost de 651 mil. lei ♦ Cea mai performantă bursă din Europa la şapte luni este cea de la Atena, plus 26%.

Indicele BET, care urmăreşte cele mai tranzacţionate 13 companii listate în România, a crescut de la începutul acestui an şi până la finele lunii iulie cu 16,8%, ceea ce îl poziţionează pe locul şapte în topul creşterilor burselor din Europa la şapte luni.

Spre compa­raţie, indicele BET-TR, care include şi dividendele plătite de companii, are un plus de 25% în intervalul ianuarie-iulie.

Pe plan european, surse de anxietate care se pot activa deodată există, mai ales cu privire la mişcările pe care le vor executa băncile centrale pentru a ieşi din politica ultraexpansivă în care au fost angrenate ani de zile. Totodată, tensiunile geopolitice din zona peninsulei coreene sau scandalurile politice de la Washington care întârzie promisiunile fiscale şi cheltuielile de infrastructură promise de admi­nistraţia Trump se alătură listei de probleme pe care investitorii le monitorizează.

Indicele VIX, care măsoară volatilitatea din piaţă, a ajuns la cel mai mic nivel de la construcţia acestuia în 1986, iar bursele lumii şi-au continuat avansul fără a fi hărţuite până acum de scăderi zilnice violente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO