Burse - Fonduri mutuale

Bursa românească încheie 2019 cu cel mai redus număr de investitori din ultimii zece ani: 53.550 de investitori

Dragoş Cabat, economist: Nu cred că lipsa banilor este un motiv pentru scăderea numărului de investitori.  Cred că motivul principal este insuficienţa educaţiei financiare.

Dragoş Cabat, economist: Nu cred că lipsa banilor este un motiv pentru scăderea numărului de investitori. Cred că motivul principal este insuficienţa educaţiei financiare.

Autor: Liviu Popescu, Tibi Oprea

06.03.2020, 19:35 282

♦ Pe fondul numărului tot mai redus de listări din ultimii ani la Bursa de la Bucureşti, dar şi în contextul unui grad ridicat de volatilitate, determinat şi de factori politici, precum celebra Ordonanţă 114, numărul de investitori de la Bursa românească s-a poziţionat pe o pantă descendentă.

Numărul conturilor de tran­zac­ţionare la Bursa de la Bucureşti era la finalul anului 2019 de circa 53.550 de conturi, în scădere cu 1% faţă de anul precedent, potrivit celor mai recente date ale Fondului de Compensare a Investitorilor.

„Datele raportate de membrii Fondului nu iau în calcul dacă un investitor apelează la unu sau mai mulţi intermediari, astfel că numărul real de investitori poate fi mai mic“, se arată în raportul Fondului de Compensare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO