Burse - Fonduri mutuale

Bursa românească, un pas înainte. “Promovarea este echivalentul momentului aderării României la Uniunea Europeană”

Bursa românească, un pas înainte. “Promovarea este...

Autor: Liviu Popescu

27.09.2019, 12:12 463

Bursa de la Bucureşti a fost promovată cu o treaptă, de la piaţă de frontieră la piaţă emergentă secundară, un pas înainte pentru piaţa de capital din România, ceea ce înseamnă că acţiunile listate la Bucureşti vor fi incluse în indicii pieţelor emergente, urmăriţi de investitori cu sute de miliarde de euro în gestionare.

“Promovarea României la statutul de Piaţă Emergentă poate fi considerată, din punct de vedere economic pentru piaţa de capital, echivalentul momentului aderării României la Uniunea Europeană. România merită să fie promovată pentru că a demonstrat, în repetate rânduri, că este o piaţă funcţională şi accesibilă”, spune Lucian Anghel, preşedinte al operatorului pieţei de capital din România.

Din clubul pieţelor emergente secundare fac parte în acest moment Chile, China, Columbia, Egipt, India, Indonesia, Kuweit, Pakistan, Peru, Filipine, Qatar, Arabia Saudită, potrivit datelor FTSE Russell, agenţia de evaluare financiară. FTSE a anunţat joi seară decizia de promovare a bursei româneşti, care va deveni efectivă din septembrie 2020, la următorul raport al agenţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO