Burse - Fonduri mutuale

Bursa din România, pe locul 13 în Europa prin prisma dinamicii bursiere de la începutul anului. Turcia, Portugalia şi Luxemburg, pe primele locuri cu randamente de 23,5%, 5,6% şi 0,5%. La polul opus, cele mai mari scăderi sunt înregistrate de principalii indici americani, bursa poloneză şi cea suedeză

Bursa din România, pe locul 13 în Europa prin prisma...

Autor: Tibi Oprea

23.05.2022, 07:00 250

♦ La polul opus, cele mai mari scăderi sunt înregistrate de principalii indici americani, bursa poloneză şi cea suedeză.

Bursa de Valori Bucureşti înregistrează o scădere de 7,5% de la începutul acestui an prin prisma indicelui principal BET, dinamică ce o poziţionează pe locul 13 în rândul celor mai performante burse europene şi americane, respectiv o scădere de 3,8% prin prisma BET-TR, care include şi dividendele şi care îi conferă locul nouă în acest clasament, potrivit calculelor realizate de ZF.

Spre comparaţie, anul trecut România a ocupat locul şase în topul celor mai performante burse, cu o apreciere de 33,2% a indicelui de referinţă, respectiv locul trei, cu un câştig de circa 40% cu tot cu dividende. Dinamica celor doi indici în primele cinci luni din 2022 se situează deasupra mediei indicilor analizaţi de ZF.

Cele mai performante burse de la începutul anului 2022 sunt cele din Turcia, Portugalia şi Luxemburg, de altfel şi singurele care sunt pe plus în această perioadă. Astfel, indicele BIST 100 al bursei de la Istanbul înregistrează un randament de 23,5%, indicele PSI 20 al bursei de la Lisabona are un avans de 5,6%, iar indicele LUXX al bursei de la Luxemburg are un plus de 0,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO