Burse - Fonduri mutuale

Bursa s-a întors pe verde, după două zile consecutive de scădere

Bursa s-a întors pe verde, după două zile consecutive de scădere

Foto: Adrian Cojocaru

Autor: Stefan Musgociu

23.05.2014, 00:00 292

Bursa a crescut cu 0,17%, în şedinţa de joi într-o piaţă unde investitorii au continuat să vizeze acţiunile de regulă lichide şi mai multe deal-uri realizate de investitori instituţionali cu pachete mai mari de titluri Fondul Proprietatea (FP), SIF Oltenia (SIF5) şi BRD (BRD) au dus lichiditatea la 46,7 milioane lei.

La finalul şedinţei, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a fost pe plus cu 0,26%, în timp ce titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,12% sub nivelul de miercuri. Indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri şi al acţiunilor Fondului Proprietatea, a încheiat ziua în creştere cu 1,27%.

Titlurile celor cinci SIF-uri au înregistrat creşteri cuprinse între 0,44% şi 2,59%, în timp ce acţiunile Fondului Proprietatea au scăzut nesemnificativ, cu 0,06%. Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 46,7 milioane lei (10,5 milioane euro), aproape dublu faţă de rulajul de miercuri, de 23,9 milioane lei (5,4 milioane euro). Circa jumătate din lichiditatea bursei a fost asigurată de două deal-uri cu pachete egale de acţiuni Fondul Proprietatea (în total de 15,9 milioane lei) şi tranzacţii negociate cu titluri SIF Oltenia (4 milioane lei) şi BRD (aproape 3 milioane lei). 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO