Burse - Fonduri mutuale

Bursa s-a retrezit la viaţă în luna iulie

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Radu Bostan

03.08.2015, 00:07 1342

Bursa a recuperat terenul pierdut în iunie din cauza crizei din Grecia şi a crescut în iulie cu 4%, până la maximele anului, susţinută de cel mai mare rulaj cu acţiuni din acest an.

Faţă de începutul anului, bursa este pe plus cu 7%, datorită în mare parte creşterii explozive a acţiunilor bancare, anume BRD şi Banca Transilvania (simbol bursier TLV). Sentimentul pozitiv din piaţă a dat un impuls tranzacţiilor şi rulajul pieţei principale a crescut cu 20% comparativ cu luna iunie, până la 913,6 milioane de lei, maximul anului. Creşterea rulajelor a avut loc în contextul în care investitorii au avut bani noi de achiziţii odată cu încasarea dividendelor plătite de companiile listate.

Acţiunile de talie mică şi mijlocie s-au detaşat de pluton în iulie, cu o creştere care a atins 65% în cazul IAR Ghimbav (IARV), constructorul de elicoptere transferat la mijlocul lunii pe piaţa principală de pe RASDAQ.

La polul opus al bursei, iulie a adus scăderea cu 26% a acţiunilor Condmag Braşov (COMI), care a intrat în insolvenţă. Dintre titlurile lichide ale bursei, Romgaz şi Conpet (COTE) au încheiat luna pe minus 5-6%, din cauza corecţiilor după trecerea datei de dividend.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO