Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Selloff-ul acţiunilor americane din tehnologie se răsfrânge asupra startup-urilor private. Investitorii au devenit mai precauţi în urma boom-ului de evaluări ridicate

Bursă: Selloff-ul acţiunilor americane din tehnologie...

Autor: Eduard Ivanovici

19.04.2022, 07:25 420

Acţiunile startup-urilor din Statele Unite continuă să înregistreze scăderi în şedinţele private de tranzacţionare, în vreme ce selloff-ul companiilor publice din industria tech şi reducerea numărului de listări noi trimit unde de şoc în Silicon Valley.

Forge Global, una dintre cele mai mari „scene“ de tranzacţionare a startup-urilor private, spune că preţurile companiilor prezente în platformă au scăzut în februarie şi martie cu 19,9% prin comparaţie cu T4/2021, potrivit FT.

Între timp, Zanbato, o platformă de trading privat, a anunţat că un indice care monitorizează peste 100 dintre cele mai mari companii tranzacţionate privat în Statele Unite s-a depreciat cu 1% în T1/2022. Ultimul trimestru negativ al indicelui a venit la mijlocul anului 2020, perioadă în care numărul de infecţii cu coronavirus cauza turbulenţe de-a lungul pieţelor private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO