Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Societatea de brokeraj Prime Transaction reduce valoarea intrinsecă a acţiunilor Transgaz de la 284 lei la 268,2 lei. Noua valoare, cu 14,4% peste actualul preţ la care se tranzacţionează compania

Bursă. Societatea de brokeraj Prime Transaction reduce...

Autor: Eduard Ivanovici

08.11.2022, 07:21 440

Brokerii de la Prime Transaction au acordat o valoare intrinsecă de 268,2 lei pe unitate pentru Transgaz (TGN), operatorul tehnic care vehiculează 90% din gazele naturale consumate la nivel local, preţ cu 5,6% mai mic decât cel oferit în raportul de analiză din luna august.

Totuşi, preţul implică un randament potenţial de 14,4% peste valoarea la care se tranzacţionează momentan compania, respectiv 234,5 lei pe acţiune.

„Rezultatele financiare din T2 au fost sub aşteptări, mai ales pe partea operaţională. Situaţia a fost salvată parţial de profitul financiar mult mai mare, determinat la rândul său de veniturile scriptice din ajustarea cu inflaţia a creanţei privind acordul de concesiune a reţelei de transport“, reiese din analiza Prime Transaction.

De notat însă că preţul oferit de societatea de brokeraj nu este o recomandare de investiţii, ci doar o valoare intrinsecă pe care o estimează pentru afacere, în condiţiile detaliate mai sus. Ea este dependentă de confirmarea sau nu a ipotezelor luate în calcul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO