Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Sondaj Ziarul Financiar: cei mai mulţi cititori care sunt interesaţi de acţiunile Hidroelectrica mizează pe dividende plătite de companie. Mulţi vor să aibă compania în portofoliu pe termen lung, de 15 ani

Bursă. Sondaj Ziarul Financiar: cei mai mulţi cititori...

Autor: Liviu Popescu

13.03.2023, 07:00 1852

♦ România este cel mai mare producător de hidro din regiune, iar Hidroelectrica este campionul naţional

♦ 70% dintre respondenţii sondajului ZF se vor înfige direct în oferta de acţiuni a Hidroelectrica

♦ Jumătate o vor pe termen lung, iar doar 4% vor să o ţină pentru câteva zile, ca speculatori.

Dintre cititorii Ziarului Financiar interesaţi de acţiuni Hidroelectrica şi care au participat la un sondaj online, cei mai mulţi, respectiv 41%, intenţionează să cumpere acţiuni la producătorul de energie electrică pentru dividendele pe care compania le distribuie, urmaţi de cei care mizează pe faptul că este cea mai profitabilă companie de stat (33%) şi de cei care au ales energia verde (16%), potrivit unui sondaj la care au participat 9.000 de respondenţi pe zf.ro.

„Se confirmă apetitul investitorilor prezenţi pe piaţa locală pentru acţiu­nile cu o politică de dividend semni­ficativ“, spune Alin Brendea, director de operaţiuni al Prime Transaction.

Cei care au răspuns la sondaj vor să ţină compania în portofoliu pe termen lung întrucât 52% au ales această variantă de răspuns. 24% au spus că o vor avea în portofoliu până când rezultatele nu îi mai confirmă evaluarea şi doar 4% au ales varianta „vânzare în câteva zile“, ceea ce arată că Hidroelectrica este mai degrabă o investiţie de durată şi pentru dividende şi nu speculă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO