Burse - Fonduri mutuale

Bursa speră la 15 companii listate pe sistemul alternativ AeRo până la jumătatea anului viitor

Autor: Roxana Rosu, Roxana Pricop

03.12.2014, 00:06 434
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) speră să atragă 15 companii pentru a se finanţa prin listarea pe sistemul alternativ AeRo dedicat IMM-urilor până la jumătatea anului viitor, a declarat Bogdan Mugescu, specialist dezvoltare BVB prezent ieri la emisiunea ZF Live.
 
Conducerea BVB are în plan să lanseze sistemul alternativ AeRO până la finalul anului, momentul urmând să coincidă cu listarea unei companii pe această piaţă.
 
AeRO este destinat companiilor mici în căutare de finanţare, reglemen-tările necesare funcţionării fiind în prezent în curs de aprobare la Au­toritatea de Supraveghere Finan­ciară (ASF).
 
„Am început să construim AeRO în urmă cu şase luni şi până în prezent ne-am întâlnit şi am discutat cu peste 150 de antreprenori din Bucureşti, Iaşi, Cluj. Am observat că necesarul de finanţare este stringent. Am vorbit cu antreprenori tineri din sectoare precum IT, tehnologie, agricultură, servicii financiare, textile. Toţi au nevoie de finanţare pentru că ritmul de creşere este spetaculos în aceste domenii, mai ales în IT şi tehnologie“, a spus Mugescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO