Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Transilvania Broker de Asigurare, singurul asigurător listat la BVB, aproape şi-a dublat capitalizarea în ultimul an. Acţiunile TBK, avans de 93,7% la 6 şi 12 luni

Bursă. Transilvania Broker de Asigurare, singurul...

Autor: Tibi Oprea

12.05.2021, 08:30 420

Acţiunile Transilvania Broker de Asigurare (simbol bursier TBK), a patra cea mai mare companie de brokeraj în asigurări de pe piaţa lo­cală şi singura listată la Bursa de la Bucureşti, înregistrează în ultimul an un avans de 93,7%, pe fondul unor tran­zacţii de 5,8 mil. lei, ceea ce în­seamnă că în această perioadă aproa­pe şi-au dublat valoarea, po­tri­vit datelor agregate de ZF de la BVB.

Acţiunile TBK figurează cu acelaşi avans şi în ultimele şase luni, pe tranzacţii de 4,4 mil. lei, arată da­tele BVB. „Au avut creşteri constante ale rezultatelor de-a lungul anilor, este un business lichid şi a acordat divi­dende generoase an de an.

Pentru anul 2021 şi-a bugetat tot rezultate în creştere şi au fost mai mult în atenţia investitorilor în ultima perioadă, cred eu datorită randa­mentului dividen­dului de aproxi­mativ 6%, care care se situează peste media randa­mentului dividendelor din Bet Plus, de exemplu, care este de aproxi­mativ 5,4% la ulti­mele noastre calcule“, mo­ti­­vează Antonio Oroian, broker la Goldring, dinamica acţiunilor TBK.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO