Burse - Fonduri mutuale

Bursa trebuie să crească cu peste 7% în S2 pentru a recupera pierderile din primele şase luni. Răspunsul dominant la chestionarul ZF: „da, se poate“

Bursa trebuie să crească cu peste 7% în S2 pentru a...

Autor: Liviu Popescu

08.07.2016, 00:07 663

►Bursa are şanse să închidă anul pe verde, consideră 5 din 8 reprezentanţi din piaţa de capital ►Nilaş are cel mai pesimist scenariu: minus 10% ►Grigoraş: Pieţele sunt extrem de volatile şi probabil vor rămâne aşa câteva luni.

 

Indicele BET, care cuprinde evo­luţia celor mai lichide 10 acţiuni listate, trebuie să crească în semestrul al doilea cu peste 7% ca să recupereze pierderile din pri­mele şase luni, când bursa a scăzut pentru a treia oară în ultimii 20 de ani, iar majoritatea jucăto­rilor din piaţa de capital chestionaţi de ZF spun că sunt şanse. 

Astfel, cinci din opt analişti, brokeri, şi directori ai fondurilor de investiţii consideră că bursa poate să crească în cea de a doua parte a anului, în timp ce Rareş Nilaş, analist pe piaţa bursieră, anticipează o scădere de 10%.

Nicu Grigoraş, director la Intercapital, susţine că pieţele externe sunt extrem de volatile şi probabil vor rămâne aşa încă câteva luni, în timp ce Florin Dolea, director executiv la Pioneer Asset Management, spune că bursa ar putea creşte teoretic cu peste 7%, dar practic sunt puţine şanse.

Evoluţia bursei de la Bucureşti este legată de evoluţia burselor europene, iar rezultatul referendumului din Marea Britanie a uimit în general pieţele. Prin urmare, rezultatul pe burse a fost pe măsură şi s-ar putea pune şi întrebarea dacă şi bursele europene pot să recupereze în semestrul doi scăderile din ianuarie-iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO