Burse - Fonduri mutuale

Bursă. De unde au apărut creşterile spectaculoase în doar două săptămâni din 2023 la MedLife (12%), TeraPlast (9,6%), Purcari (8,7%), Transgaz (8%) şi Digi (7,9%). Broker: „Ianuarie vine după o jumătate de noiembrie şi un decembrie în scădere. Este un rebound“

Bursă. De unde au apărut creşterile spectaculoase în...

Autor: Tibi Oprea

16.01.2023, 07:00 3863

Bursa de Valori Bucureşti a urcat cu 5,2% în primele două săptămâni din 2023 prin prisma BET, dar sunt acţiuni din componenţa indicelui principal care au înregistrat creşteri chiar mai mari, cum ar fi MedLife (12%), TeraPlast (9,6%), Purcari (8,7%), Transgaz (8%) şi Digi (7,9%), acestea fiind cele mai bune evoluţii de la începutul anului, conform datelor pre­luate de ZF de la BVB vineri la ora 15:00.

De unde au apărut aceste dinamici, mai ales ţinând cont că emitenţii nu au avut anunţuri importante?

„La noi decembrie a fost ultima lună în care clienţii îşi mai puteau marca pierderile. De la 1 ianuarie pierderile nu se mai scad din profit. Probabil că au fost mulţi vânzători care au dorit să îşi rebalanseze cât de cât conturile, să nu rămână cu pierderile nemarcate cei care erau pe plus. Luna ianuarie vine după o jumătate de noiembrie şi un decembrie în scădere. Acesta este un rebound“, spune Lucian Hanganu, broker de acţiuni al Goldring, pentru ZF.

Acesta adaugă faptul că în Statele Unite au apărut datele privind rata anuală a inflaţiei, care a continuat să scadă în decembrie 2022 pentru a şasea lună consecutivă până la 6,5%, de la 7,1% în noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO