Burse - Fonduri mutuale

Bursele americane deschid pe minus, pe fondul tensiunilor politice dintre SUA şi Coreea de Nord

Bursele americane deschid pe minus, pe fondul tensiunilor...
10.08.2017, 16:54 400

Indicii bursieri americani au deschis în scădere joi, pe fondul tensiunilor dintre SUA şi Coreea de Nord, continuând tendinţa de miercuri, când au închis pe minus, scrie MarketWatch.

Indicele industrial Dow Jones a pierdut joi 0,33%, respectiv 48 de puncte, iar S&P 500 futures a coborât 0,47%, sau 9,50 puncte. Acţiunile companiilor din industria hi-tech au raportat pierderi chiar mai mari, de 0,66% în cazul Nasdaq 100 futures.

”Traderii au nevoie de nervi de oţel ca să înceapă să cumpere acum pe burse, având în vedere tensiunile dintre SUA şi Coreea de Nord”, spune analistul David Madden, de la CMC Markets U.K..

Miercuri, indicele Dow Jones a coborât cu 0,41% şi a închis la 22.048 puncte, S&P 500 a pierdut  0,45%, până la 2.474 puncte, iar  Nasdaq Composite a avut un minus de 0,6%, la 6.352 pucnte.

Tensiunile politice dintre cele două ţări au continuat joi, după ce un comandant al armatei nord-coreene a spus că ”dialogul sănătos nu este posibil” cu Trump , în cazul lui ”funcţionând doar forţa”. 

În plus, Coreea de Nord va elabora până la jumătatea lunii august un plan pentru lansarea rachetelor cu rază intermediară de acţiune către insula Guam, ce va fi prezentat liderului de la Phenian, Kim Jong Un, care va decide dacă rachetele vor fi lansate, a anunţat presa de stat nord-coreeană. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO