Burse - Fonduri mutuale

Bursele asiatice înregistrează scăderi în şedinţa de miercuri pe măsură ce incertitudinile comerciale dintre SUA şi China revin

Business internaţional

Bursele asiatice înregistrează scăderi în şedinţa...

Autor: Mircea Nica

04.07.2019, 00:05 337

Bursele asiatice au înregistrat scăderi în şedinţa de tranzacţionare de miercuri, după anunţul Chinei de săptămâna trecută privind reluarea discuţiilor, care a dat naştere unor incertitudini privind posibilitatea unei înţelegeri cu SUA, conform Market Watch.

Peter Navarro, consilierul de top al pre­şe­dintelui Donald Trump, a declarat marţi că dis­cuţiile dintre SUA şi China au avut o „direc­ţie foarte bună“, dar lipsa unor detalii con­crete şi poziţiile întărite ale ambelor părţi di­minuează şansele la negocieri comerciale mai productive decât înainte de întâlnirea Trump-Xi. În timp ce Trump a declarat luni că unele discuţii „au început deja“, nego­cie­rile la nivel înalt nu s-au desfăşurat încă de la începutul lunii mai şi niciuna nu este programată.

Astfel, indicele Nikkei al bursei din Japo­nia a închis în scădere cu 0,5%, iar indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong a înre­gistrat minus 0,3%. De asemenea, Shanghai Composite a înregistrat o scădere de 0,8%, în timp ce indicele Shenzhen Composite a înre­gistrat minus 1,1%. Indicele Kospi al bursei din Coreea de Sud a înregistrat minus 1,2%, iar indicii de referinţă din Taiwan, Singapore şi Indonezia au înregistrat toţi scăderi. Pe de altă parte, S&P/ASX 200 al bursei din Australia a crescut cu 0,4%, înregistrând una dintre cele mai mari creşteri din regiune.

Pe Wall Street, acţiunile au înregistrat mici creşteri, investitorii find în expectativă faţă de ultimul armistiţiu în războiul comercial. Indicele S&P 500 a crescut cu 0,3%, până la 2.973 de puncte, înregistrând al şaptelea record din acest an.

Indicele Dow Jones In­dustrial a înregistrat o creştere de 0,3% până la 26.786,68 de puncte, iar indicele compozit Nasdaq a crescut cu 0,2%, la 8.109 puncte.

Preţul petrolului Brent, standard inter­naţional de referinţă, a crescut cu 16 cenţi până la 62,55 dolari/baril, după ce marţi se depre­ciase cu 2,66 dolari, la 62,4 dolari pe baril, iar dolarul s-a depreciat în faţa yenului japonez, de la 108,90 yeni la 107,65 yeni.

Trump a declarat marţi-seară că inten­ţionează să îi nominalizeze pe Judy Shelton şi pe Christopher Waller la două locuri vacante din consiliul guvernatorilor Fed. Acest lucru i-ar putea oferi lui Trump mai mulţi aliaţi în eforturile sale de a convinge banca centrală ame­ricană să reducă ratele dobânzilor. Shelton a susţinut în mod public reducerea do­bân­zilor, iar Waller a fost deputatul preşe­dintelui St Louis Fed - James Bullard, care a impus o reducere a dobânzilor la ultima întâl­ni­re a Fed.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO