Burse - Fonduri mutuale

Bursele au dat primele semne de revenire vineri. Urmează o altă săptămână importantă

Bursele au dat primele semne de revenire vineri. Urmează...

Autor: Dan Grigore Ivan

15.10.2018, 00:00 374

Bursa americană a oferit vineri o apreciere de peste 1%, încheind săptămâna cu o depreciere de peste 4%.  A fost o săptămână tumultuoasă pentru bursele lumii după ce miercuri America a dat tonul cu o scădere a indicelui Dow Jones de peste 800 puncte, asemănătoare cu zilele din timpul crahului din 2007-2009.  

Tehnologia a fost sectorul care s-a corectat cel mai puternic săptămâna trecută, într-o singură zi afişând o depreciere de peste 4%. Vineri însă indicele NASDAQ a urcat cel mai puternic, cu peste 2%, companii precum Apple sau Microsoft afişând aprecieri şi de peste 3%. Scăderile de la New York s-au transmis direct către tot restul planetei. Cea mai afectată zonă a fost cea asiatică, cu predilecţie piaţa de capital chineză, deja inflamată de tensiunile comerciale cu Statele Unite ale Americii. Vineri însă Asia a reuşit să închidă pe plus, cu toate marile referinţe bursiere în zona pozitivă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO