Burse - Fonduri mutuale

Bursele cresc cu 0,6%, iar petrolul scade brusc cu până la 4% după discursul lui Trump prin care a anunţat sancţiuni mai dure împotriva Iranului. “Aceste sancţiuni vor rămâne în picioare până când Iranul îşi schimbă comportamentul”

Bursele cresc cu 0,6%, iar petrolul scade brusc cu până...

Autor: Liviu Popescu

08.01.2020, 18:49 2379

Bursa americană, cea mai mare la nivel mondial în termeni de capitalizare a companiilor listate, se apreciază cu 0,6% miercuri la ora 11:45 (ora New York, respectiv 18:45 ora României), iar preţul barilului de petrol Brent scade cu până la 4%, una dintre cele mai abrupte scăderi din ultima perioadă, după discursului preşedintelui american Donald Trump.

Preşedintele american a anunţat că va impune sancţiuni economice mai dure Iranului după ce o bază militară americană din Iran a fost atacată miercuri dimineaţă.

“Aceste sancţiuni vor rămâne în picioare până când Iranul îşi schimbă comportamentul”, spune el. Donald Trump menţionează că nu au fost victime în rândul militarilor americani.

“Cât timp voi fi preşedinte al SUA, Iran nu va avea voie să deţină arme nucleare. Pentru prea mult timp, din 1979 pentru a fi exact, naţiunile au tolerat comportamentul distructiv şi destabilizator al Iranului în Orientul Mijlociu şi nu numai”, spune preşedintele Trump. “Săptămâna trecută am eliminat unul dintre cei mai mari terorişti ai lumii, o acţiune decisivă pentru a opri atacuri nemiloase”

Preşedintele Trump a îndemnat NATO să aibă o prezenţă mult mai puternică în Orientul Mijlociu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO