Burse - Fonduri mutuale

Bursele din China au scăzut cu 7%, hemoragie şi pe bursele europene. La Bucureşti cea mai mare companie scade cu 4%

Bursele din China au scăzut cu 7%, hemoragie şi pe...

Autor: Roxana Pricop

07.01.2016, 10:32 4488

O săptămână care a început abrupt pentru pieţele europene de acţiuni tocmai a devenit şi mai tumultoasă, după ce tranzacţiile la bursa din China au fost suspendate din nou, după doar 14 minute de tranzacţionare.

În deschiderea şedinţei de joi, principalele pieţe de acţiuni raportează scăderi semnificative: bursa din Germania scade cu 2,7%, bursa franceză se corectează cu minus 2,4%.

La Bucureşti, bursa a deschis şedinţa cu un minus de 1,76% pe un rulaj de 4 milioane de lei, mai ridicat decât deschiderile şedinţelor anterioare.

Din rândul acţiunilor lichide, titlurile Petrom raportează cele mai mari scăderi, de minus 3,5% până la o cotaţie de 0,275 lei/unitate. Titlurile Romgaz scad cu 1,7%, cele ale Banca Transilvania se corectează negativ cu 1,5%.

Europa este sub asediu săptămâna aceasta în condiţiile în care rămăşiţele încetinirii creşterii economic a Chinei au produs hemoragii pe bursele din jurul lumii, chiar şi în Europa. 

”Suntem cu toţii împreună în această lume. Globalizarea face extrem de dificilă izolarea sau diferenţierea între pieţe. Diversificarea este mai grea acum decât a fost vreodată”, a spus Walter Todd, care supraveghează un fond de investiţii de 1,1 miliarde de dolari - Greenwood Capital Associates. 
 

Preţul petrolului Brent a coborât joi cu până la 6%, din cauza turbulenţelor financiare din China

Preţul petrolului Brent, de referinţă pentru o mare parte a pieţei globale, a scăzut joi cu până la 6%, la un minim al zilei de 32,16 dolari pe baril, în contextul turbulenţelor de pe pieţele financiare din China, unde bursele au fost închise pentru a doua şedinţă în această săptămână.

Petrolul Brent cu livrare în luna februarie a scăzut pe piaţa de la Londra cu până la 2,07 dolari, la un minim al zilei de 32,16 dolari. Cotaţia a închis miercuri cu un declin de 6%, la 34,23 dolari pe baril, minimul începând din iunie 2004, potrivit Bloomberg.

Pe piaţa americană, petrolul a scăzut cu până la 1,87 de dolari, la un minim de 32,10 dolari pe baril.

În jurul orei 11:11 (ora României), petrolul Brent se afla în scădere cu 3,5%, la 33,03 dolari pe baril, iar cel din SUA în declin cu 3,7%, la 32,70 dolari pe baril.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO