Burse - Fonduri mutuale

Bursele europene cresc, împinse de rezultatele alegerilor şi de fuziunea Fiat Chrysler-Renault

Bursele europene cresc, împinse de rezultatele...

Autor: Departamentul Economic

27.05.2019, 11:02 866

Bursele europene au crescut luni, pe fondul informaţiilor legate de o posibilă fuziune Fiat Chrysler-Renault, investitorii evaluând şi rezultatele alegerilor parlamentare din UE, în care partidele pro-europene sunt aşteptate să ocupe două treimi din numărul locurilor, informează Reuters.

Indicele paneuropean STOXX 600 a crescut cu 0,5% până la 0715 GMT, urmat de majoritatea indicilor, dar volumele de tranzacţionare au fost reduse.

Sectorul auto a crescut cu 2,5%, depăşind toate celelalte sectoare, după ce Fiat Chrysler a confirmat că a făcut o propunere de fuziune către Renault, într-o afacere care va crea cel de-al treilea producător mondial de automobile.

Şi acţiunile Volkswagen au crescut cu 2%, după ce o publicaţie germană a anunţat intenţia de a construi o fabică de baterii în Salzgitter, în colaborare cu startup-ul suedez Northvolt.

Investitorii s-au concentrat şi asupra alegerilor parlamentare europene, cu partidele care s-au angajat să consolideze Uniunea Europeană ocupând două treimi din numărul locurilor, deşi oponenţii de extremă dreapta şi naţionaliştii au avut, de asemenea, câştiguri puternice.

Marea coaliţie a Partidului Popular European (PPE) conservatoare şi a socialiştilor (S & D) a pierdut majoritatea combinată pe fondul creşterii sprijinului pentru liberali, verzi şi naţionalişti, ceea ce înseamnă că elaborarea politicilor în UE ar putea deveni mai complexă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO