Burse - Fonduri mutuale

Bursele europene încep să îşi revină după ”lunea neagră”, care a şters sute de miliarde din capitalizarea companiilor americane

Bursele europene încep să îşi revină după ”lunea...

Autor: Ştefan Stan

06.08.2019, 12:11 697

Indicii bursieri europeni îşi revin marţi dimineaţă după avalanşa de scăderi de luni seară, provocată de deprecierea yuan-ului chinez.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a urcat cu 0,06%, în timp ce indicele DAX al bursei din Frankfurt a crescut cu 0,52%. Indicele CAC 40 al bursei din Franţa a crescut cu 0,74%, în timp ce în Spania indicele IBEX 35 înregistrează o evoluţie de +0,20%. La nivel agregat, indicele Stoxx 600 a urcat cu 0,42%. 

Bursa de la Bucureşti a început să îşi revină, însă nu a trecut încă pe verde. Indicele BVB este continuare în scădere cu 0,31%, în timp ce BET-Fi a scăzut cu 0,84%. 

În ceea ce reprezintă o escaladare puternică a războiului comercial cu SUA, banca centrală a Chinei a permis yuanului să se deprecieze într-o singură zi la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu, lăsându-i pe traderii din Asia cu teama că cele mai mari economii ale lumii vor porni una contra celeilalte şi într-un război valutar care va înghiţi şi alte state.

Intervenţia băncii centrale chineze a provocat o furtună pe pieţele valutare din Asia şi pe bursele de acţiuni europene şi vine la câteva zile după ce preşedintele american Donald Trump a şocat pieţele financiare promiţând că va impune pe 1 septembrie tarife de 10% asupra tuturor importurilor din China rămase netarifate - este vorba de bunuri de 300 de miliarde de dolari, scrie Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO