Burse - Fonduri mutuale

Bursele europene scad uşor, dar încheie săptămâna la maximul ultimului an. Pe Bursa de la Bucureşti, Petrom a înregistrat cea mai mare creştere

Bursele europene scad uşor, dar încheie săptămâna la...

Autor: Ştefan Stan

16.12.2016, 12:35 238

Acţiunile europene au rămas constante după ce au închis joi la cel mai ridicat nivel din ianuarie, îndreptându-se spre a doua săptămână consecutivă de câştiguri, scrie Bloomberg.

Indicele Stoxx Europe 600 a crescut cu mai puţin de 0,1%, în condiţiile în care au urcat companiile din petrol, din industria sanitară şi telecomunicaţii, dar au scăzut companiile din media şi băncile.

Acţiunile europene au crescut săptămâna aceasta după prognoza Rezervei Federale pentru o creştere mai accelerată a dobânzii de referinţă anul viitor. Indicele Stoxx 600 a urcat cu aproape 1% săptămâna aceasta.

Indicele Stoxx 600 al băncilor a scăzut cu 0,2% vinery, dar totuşi este în continuare în creştere cu 1,2% săptămâna aceasta.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 0,01%, în timp ce indicele FTSE 100 a scăut cu 0,11%, iar CAC 40 a scăzut cu 0,21%.

La Bucureşti, indicele BET a crescut cu 0,50%. Cea mai mare creştere a fost înregistrată de OMV Petrom, cu 1,19%, urmată de Transgaz, cu 1,02%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO