Burse - Fonduri mutuale

Bursele europene se îndreaptă spre cea mai dezastruoasă lună din ultimii doi ani, în ciuda creşterilor de săptămâna aceasta

Bursele europene se îndreaptă spre cea mai...

Autor: Alex Ciutacu

31.10.2018, 13:55 679

După o lună octombrie brutală pentru pieţele de capital, ziua de miercuri a reprezentat un „moment de respiro” pentru companiile listate în Europa, în contextul în care raportările trimestriale au generat creşteri, potrivit Bloomberg.

Astfel, miercuri la ora 14.00, indicele Stoxx Europe 600 era în creştere cu 1,5%, în timp ce indicele CAC 40 era în creştere cu 2,1%, iar DAX-ul cu 1,2%.

Chiar şi de cealaltă parte a pieţelor bursiere, indicele S&P 500 înregistrează o creştere de 1,6%, Dow Jones o creştere de 1,8%, iar Nasdaq o creştere de 1,6%.

Cu toate acestea, pieţele de capital, în special cele din Europa, nu reuşesc să recupereze terenul pierdut în ultimele două săptămâni, pe fondul turbulenţelor care au cuprins întreaga piaţă. Pieţele europene înregistrează în medie o scădere de 6% luna aceasta, reprezentând cea mai mare scădere din ianuarie 2016 până în prezent.

Conflictul comercial dintre SUA şi China, care prinde o amploare din ce în ce mai impresionantă şi chiar devine critic pentru o serie de businessuri care şi-au anunţat investitorii că se vor confrunta cu costuri operaţionale mult mai ridicate, a lovit din plin pieţele de capital, iar brutalitatea lunii octombrie nu poate fi temperată de performanţele înregistrate miercuri.

Standard Chartered, Banco Santander, Airbus şi Sanofi, sunt doar câteva dintre companiile care au anunţat rezultatele trimestriale. Astfel, acţiunile Standard Chartered erau în creştere cu 4%, cele ale Banco Santander în creştere cu 2,5%, Airbus cu 3%, iar Sanofi cu 4,5%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO