Burse - Fonduri mutuale

Bursele lumii, sensibile la investigaţiile din SUA

Michael Flynn (foto), fostul consilier de securitate al preşedintelui Trump

Michael Flynn (foto), fostul consilier de securitate al preşedintelui Trump

Autor: Dan Grigore Ivan

04.12.2017, 00:04 289

Majoritatea burselor lumii au fost afectate după anunţul oficial că Michael Flynn (foto), fostul consilier de securitate al preşedintelui Trump şi un apropiat al acestuia, pledează vinovat şi recunoaşte că a minţit agenţii FBI în legătură cu discuţiile pe care le-a avut acesta cu reprezentanţii statului rus. 

Deşi în Senat se vorbea de una dintre cele mai semnificative reduceri de taxe din istorie, vestea că Flynn va pleda vinovat a dus la căderea principalilor indici bursieri ai Americii şi ai lumii în teritoriul negativ. Indicele Dow Jones a închis în scădere cu 0,17% faţă de ziua precedentă, în timp ce în Europa scăderile au ajuns şi la peste 1%, ca în cazul Germaniei (1,25%) sau Italiei (1,17%).

Investigaţia pe care o întreprinde FBI-ul este unul dintre cele mai importante elemente pe care le urmăresc investitorii cu privire la viitorul scenei politice americane, fiind deja unele voci care nu exclud din start posibilitatea ca aceasta să ducă chiar la suspendarea preşedintelui Donald Trump de către Congresul american sau măcar la erodarea poziţiei şi puterii acestuia în stat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO