Burse - Fonduri mutuale

Business internaţional. Acţiunile gigantului chinez de ride-hailing Didi, explozie de 60% pe bursă: autorităţile de reglementare vor să închidă investigaţia lansată anul trecut asupra companiei

Business internaţional. Acţiunile gigantului chinez de...
07.06.2022, 00:03 158

Acţiunile companiei chineze Didi Global, una dintre cele mai mari aplicaţii de ride-hailing din lume, creşteau cu 62% în şedinţa premarket de astăzi, 7 iunie, în contextul în care autorităţile de reglementare din China vor să pună capăt investigaţiilor lansate asupra societăţii.

The Wall Street Journal, cel mai puternic ziar de business la nivel mondial, scrie că autorităţile de la Beijing vor ridica de săptămâna viitoare o măsură care interzice adăugarea de utilizatori noi în cadrul platformei, Didi urmând să fie reintrodusă în magazinele locale de aplicaţii mobile.

De la sfârşitul anului 2020, Republica Populară Chineză a reglementat tot mai dur sectorul tech al ţării, acoperind zone precum protecţia datelor şi legile antitrust.

Totuşi, autorităţile au oferit semne de relaxare în vreme ce China se confruntă cu efectele economice provocate de săptămânile de lockdown din Shanghai.  Didi a fost una dintre cele mai afectate companii de măsurile aplicate de Beijing.

Anul trecut, gigantul de ride-hailing a debutat pe piaţa de capital din SUA, însă la câteva zile de la oferta publică iniţială autorităţile chineze au deschis o anchetă de securitate cibernetică asupra companiei.

În iulie 2021, Administraţia Spaţiului Cibernetic din China (CAC) a acuzat Didi de colectarea ilegală a datelor utilizatorilor şi a decis ca aplicaţia să fie eliminată din magazinele locale de aplicaţii. Neluând în calcul dinamica din premarket, acţiunile Didi au scăzut cu 85% faţă de preţul din IPO la 14 dolari per unitate.

În decembrie, Didi a declarat că se va delista de pe Bursa de Valori din New York (NYSE) şi se va lista, în schimb, în Hong Kong.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO