Burse - Fonduri mutuale

Business internaţional. Acţiunile Microsoft încep să crească după ce compania a depăşit estimările analiştilor în cel mai recent raport trimestrial

Business internaţional. Acţiunile Microsoft încep să crească după ce compania a depăşit estimările analiştilor în cel mai recent raport trimestrial
28.04.2022, 08:38 116

 Dinamica pe bursă din 2022, sub evoluţia indicelui S&P 500.

La o oră şi jumătate de la  startul sesiunii de tranzacţionare de miercuri, acţiunile Microsoft creşteau cu 5,5% în contextul în care producătorul de software a publicat rezultatele din al treilea trimestru al actualului exerciţiu financiar. Datele s-au încadrat peste prognozele analiştilor şi oferă o perspectivă optimistă asupra actualului trimestru, conform CNBC.

Cu dinamica de miercuri de la 18:00, ora României, acţiunile Microsoft au scăzut cu 15% în 2022, faţă de un indice S&P 500 aflat în declin cu 12%. Totuşi, capitalizarea gigantului cofondat de Bill Gates depăşeşte 2.000 de miliarde de dolari, urcând cu circa 130 de miliarde de dolari la începutul sesiunii de ieri.

Profitul net per acţiune (EPS/earnings per share) al Microsoft a crescut în trimestrul precedent cu 2,22 dolari, peste estimările analiştilor furnizorului de date Refinitiv, respectiv 2,19 dolari. Veniturile gigantului au ajuns la 49,36 miliarde de dolari, faţă de 49,05 miliarde de dolari conform analiştilor, reprezentând o creştere de 18% faţă de acelaşi trimestru al exerciţiului financiar anterior.  

Microsoft a înregistrat cea mai mică creştere raportată la estimările analiştilor din ultimii patru ani, depăşind aşteptările cu sub 1%. Cheltuielile de marketing au totalizat 5,6 miliarde de dolari, în urcare cu 10% prin comparaţie cu anul anterior şi cel mai mare ritm de creştere de peste trei ani.

Amy Hood, directorul financiar al Microsoft, prezice că veniturile din trimestrul patru al actualului an fiscal ar fi cuprinse între 52,4 miliarde de dolari şi 53,2 miliarde de dolari. Estimările lansate de Hood pentru toate cele trei segmente de business ale companiei reuşesc să întreacă aşteptările analiştilor Refinitiv, însă media de venituri – 52,8 miliarde de dolari – ajunge sub răspunsul oferit, în general, de către experţi, respectiv 52,95 miliarde de dolari.

La începutul anului, Microsoft a anunţat că va achiziţiona dezvoltatorul de jocuri video Activision Blizzard pentru aproape 70 de miliarde de dolari, în ceea ce reprezintă cea mai mare tranzacţie din istoria industriei de gaming.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - marţi, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri: